De reis en aankomst - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Marijn van Lingen - WaarBenJij.nu De reis en aankomst - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Marijn van Lingen - WaarBenJij.nu

De reis en aankomst

Door: Marijn

Blijf op de hoogte en volg Marijn

30 Mei 2021 | Nieuw Zeeland, Auckland

Hallooooo daar on the other side!
De laatste week was enorm druk, zowel fysiek als emotioneel. Het huis moest leeg, nog veel last minute regeldingetjes en natuurlijk al de momenten van afscheid. Jake heeft een enorm leuk slaapfeest gehad met zijn vrienden, en op school had Sprankel de hele vrijdagmiddag besteed aan het vertrek van Jake! Hier kan hij met trots en plezier op terugkijken :) Voor mij was het afscheid van mijn ouders, opie, mijn vriendinnen, mijn neefjes en zwager echt zwaar. Je realiseert je dan in een soort explosie hoeveel je van die mensen houdt.. Het is echt adembenemend, letterlijk. Heftige emoties maar toch ook mooi om mee te maken. Zoals Daan (6) mij vorige week in de auto vertelde toen ik begon te janken is het afscheid niet leuk, maar wel beter dan dat mensen denken "nou... boeien...". :Mooi verwoord schatje, haha! Dinsdag de auto en spullen nog terugbrengen naar Vivisol in Tilburg, waar Freek wat tijd in zijn drukke dag had vrijgemaakt om mij daar doorheen te loodsen. Wat een fijne toko, ik heb het daar echt heel goed gehad en mezelf beloofd als het niks mocht worden in NZ, ik Freek ga bestoken tot ik terug mag komen :) We hebben een paar heel fijne dagen gehad in de airbnb van Ivon in Velp, waar Lot ons woensdagochtend kwam ophalen.
Het inpakken en het ritje naar Schiphol en zo ging allemaal wel, tot die ellendige Adele begon te bleren op de radio met haar I wish nothing but the best for yoooouuuu, tooooo. Toen moest ik echt even mn best doen, pfff. Lot is meegegaan tot Schiphol Plaza, dronken een koffie die ik bijna niet meer wegkreeg door mijn dichtgedrukte keel en toen was het moment daar. Het moment van afscheid van MIJN tweelingzusje. Het moment van duizend tranen en oergeluiden die ik mezelf nooit heb horen maken. BAH. BAH BAH BAH. Daarna werden we gelukkig opgeslokt door de plichtplegingen van vliegreizen tijdens corona.. Typisch dat wij deze beroerde tijd kozen voor deze onderneming :) Bij de deur van t vliegtuig kreeg Jake t even te kwaad en wilde niet meer, maar we zijn apetrots op m dat hij zich echt heeft vermand, en met de hulp van enorm bevlogen en lieve stewardessen door deze ervaring is heen gecoacht. Fernanda en Prescilla, jullie waren geweldig. Hij kreeg een rondleiding door het vliegtuig, en later ook een kaart met berichtjes van iedereen, ook de piloot. Hoe cool is dat! Hij was er snel overheen en vond t daarna allemaal prima! Dubai was een teleurstelling, vooral omdat er geen bagage karren of kluizen waren. We moesten daarom met onze bagage leuren en konden nergens echt relaxen. Na een muffe MC Halal en met lichte verbazing en amusement gekeken te hebben naar het meer dan grote portret van de hoofd-bobo van de VAE, versierd met de hoefijzers van zijn meest succesvolle renpaarden én in bezit van indrukwekkend borstelige wenkbrauwen zijn Jas en Jake op het zachtste stukje kunstgras in slaap gevallen :) We waren gewoon blij dat we verder konden voor deel 2, Kuala Lumpur. Er zaten misschien 60 mensen in onze Boeing 777-300ER, dus alle ruimte om die middenrijen als bed te gebruiken, Jake en Jas waren zo'n beetje wakker voor het opstijgen en landen en verder niet! Ik heb geprobeerd wonder woman te kijken want Gal Gadot, maar wát een achterlijk verhaal, dat kon zij ook niet goedmaken helaas. Eenmaal aangekomen gingen er mensen van boord maar kwam er niemand meer bij, werd er een beetje schoongemaakt en getankt en toen konden we weer verder voor het langste stuk naar Auckland. Heel Australië hadden we lekker turbulentie waardoor mijn glutea maxima ook weer voldoende workout hebben gehad en kwamen we E.I.N.D.E.L.I.J.K. na zo'n 40 uur stinkend als beren aan. Het vliegtuig werd van binnen gesprayed om alle parasieten etc te killen en daarna moesten we langs zo'n 5 checkpoints voor we de bus in konden die ons naar het Novotel Auckland Ellerslie zou brengen voor onze quarantaine periode.
De bus moest draaien, en daar op het onooglijke hek van het vliegveld, zat op z'n dooie akkertje een Heilige IJsvogel zomaar een beetje te zitten.. An omen of good fortune and prosperity :) Goed begin, zei de vogelgekkie.. Je voelt je echt een soort melaatse, iedereen is helemaal ingepakt en er wordt streng toegezien op de 2m afstand en het bij elkaar staan van je eigen gezelschapje. Kamer 1018 werd ons toegewezen: een standaard hotelkamer met twee 2-ps bedden, een badkamer met douche-in-bad, een bureau en grote tv. Het raam kan niet open en je mag je kamer niet af. Het was meteen even heel druk met telefoontjes vanuit security, health checks, maaltijdkeuzes en de eerste PCR-test. Daarna zijn we zeg maar direct in slaap gevallen en hebben de avondmaaltijd gemist, maar wél 13 uur of zo geslapen :) Tuurlijk werden we in de heel vroege ochtend wakker maar je hebt toch geen ruk te doen, dus we kunnen ons nu echt even overgeven aan het krijgen van een ritme. We krijgen 3 prrrrima maaltijden per dag en drinken, veel water, een soort fanta en elke ochtend een smoothie. Gisteren kregen we het verlossende blauwe bandje als teken van vooralsnog geen covid, waarmee je 2x per dag een half uur naar buiten mag in een gereserveerde tijdslot. Ons uitzicht is de parkeerplaats met een strip gras en grote Nikau-palmen, die veel vogels aantrekken. Tot nu toe een Tui, welkom zwaluw én een bontgekleurde eastern rosella gespot, naast veel gewone duiven en mussen. Ik had vooraf al bedacht dat die quarantaine een makkelijke val is voor negatieve gedachten en je overgeven aan de saaiheid van deze zelfgekozen gevangenschap. Maar ja, als je het al weet kan je ook besluiten er anders mee om te gaan dus dat proberen we! En gaat prima al is dit pas dag 2 :) We hebben wat dingen besteld bij the Warehouse zoals gewichten en een mooie lego-set voor Jake, ik ga maar eens yoga for dummies proberen en verder kunnen we ons nu mooi gaan beraden op wat we eerst willen gaan doen als we 11 juni onze get out of jail free-card krijgen! We hebben besloten 3 nachten in Auckland te blijven en gaan onder andere WHALE WATCHEN in de Hauraki Gulf marine park :D Ook hebben we al een paar uitnodigingen te pakken van oude vrienden hier op het Noordereiland dus we gaan ons vast niet vervelen! I'm so excited! Tot zover weer, dikke knuffels uit Auckland!

• 30 Mei 2021 - 08:37

Govert:

Hoi lieve Marijn, Jasper & Jake, dank voor je mooie verhaal met voor mij wat onbegrijpelijke termen als glutea maxima (iets met kots of diarree?) en wens jullie veel sterkte met de komende quarantaineperiode. Goed dat je "val voor negatieve gedachten" probeert te vermijden! Liefs, Goof.

• 30 Mei 2021 - 13:57

Elly:

Hoi marijn jasper en jake,,,, wat een verhaal maar ben blij dat jullie er zijn,,, hoop dat deze 2 wekwn beetje snel gaan voor jullie en dat je gauw mag reizen ,, ik wens jullie het allerbeste en heel veel plezier met het reizen,, lees graag jullie verhalen,, groetjes en dikke kus. Elly

• 31 Mei 2021 - 19:20

Annelot :

Leuk om dit zo achteraf te lezen terwijl ik het beleefd heb

• 01 Juni 2021 - 02:19

Natascha:

Hoi hoi. Wat fijn dat alles goed is gegaan. Nog even volhouden en dan lekker reizen.
    Heel veel plezier

• 03 Juni 2021 - 20:10

Inge:

Wat een mooi verhaal Marijn, en wat heerlijk om de positiviteit door alles heen te lezen ☺️ Jullie gaan een prachtige toekomst tegemoet.
    Super ook dat de uitnodigingen al klaar liggen van oude bekenden.. dikke knuffel ( virtueel) Inge